De 7 leukste activiteiten voor op het strand uitgelicht

Wat is leuk om te doen op het strand?

Een stranddagje doet de meeste mensen goed. Geniet van een zonnetje of waai juist even lekker uit. Ga op het strand liggen om te luieren of maak er een actieve dag van. Zo’n actieve stranddag kan daadwerkelijk alle kanten op, er is heus meer te doen dan zwemmen alleen. Lees verder om je te laten inspireren wat je allemaal voor leuks kan organiseren op het strand.

Vliegeren

Nergens waait het beter dan aan zee. In combinatie met de ruimte die het strand biedt maakt dit de ideale omgeving om te vliegeren. Leuk voor de kleintjes, maar echt niet saai voor volwassenen. Een stuntkite vergt net iets meer actie dan de vlieger de lucht in laten en alleen vasthouden. Je bestuurt ‘m met twee handen en, de naam zegt het al, je kan vette stunts maken. Met een goeie wind, kan je helemaal achterover aan je vlieger hangen terwijl je deze laten stunten, cool toch?

Voetvolley

Geen volleybal, geen voetbal, maar voetvolley is de absolute strandsport. Waan je even op de Braziliaanse stranden door voetbal en volleybal te combineren. Zoek een volleybalnet, en markeer indien nodig het veld. Verdeel over gelijke teams en de strijd kan beginnen. Punten scoor je op dezelfde wijze als bij volleybal, maar er is uiteraard een grote twist. Je speelt niet met je handen, maar probeert de bal met je voeten over het net te krijgen. Per team mag je drie keer overspelen voor de bal naar de andere kant moet. Hierbij worden jullie balvaardigheid en lenigheid flink getest, maar wanneer je deze vaardigheden niet bezit zal er des te harder gelachen worden.

Peteca

Dit spel komt uit het land van de stranden: Brazilië. Het enige wat je nodig hebt is een Peteca: een soort van shuttle. Oorspronkelijk speel je dit spel met je handen, maar het kan ook met je voeten wat een leuke variant vormt. Je zoekt een net op en markeert eventueel het veld. Verdeel je in teams en jullie kunnen van start. Je slaat de Peteca met een hand en probeert een punt te scoren in het vak van de ander. Alleen de serverende partij kan een punt scoren, lukt dit niet binnen dertig seconden mag de andere partij serveren. Zo ga je door tot er een winnaar is: de ploeg die als eerst twaalf punten haalt. Als dit je allemaal iets te competitief is, is gewoon overspelen met een Peteca ook een leuke strandactiviteit (en goede manier om te oefenen).

Kubb

Het Kubb spel bestaat uit houten blokken en stokken, waarmee gegooid wordt. Dit Zweedse spel heeft wel iets weg van bowlen, en is leuk voor jong en oud. Oorspronkelijk wordt dit spel op gras gespeeld, maar het zand vormt een leuke extra uitdaging. Maak een speelveld van vijf bij acht en verdeel je in twee teams. Zet vijf houten blokken op een ieders basislijn; de korte zijde van het veld. Zet de grote koning in het midden, en zorg dat je deze niet omgooit tot het einde van het spel. Probeer met de werpstokken om beurten de blokken van de ander om te gooien. Wiens blokken het eerst allemaal om zijn, verliest.

Wandelen

Een strandwandeling kan niet ontbreken in het rijtje met activiteiten. Je kan natuurlijk gewoon een stukje langs de kustlijn slenteren, maar wanneer je er echt een activiteit van maakt krijg je vast nog meer mensen enthousiast. Ga niet alleen lopen, maar bijvoorbeeld ook strandjutten. Houd je ogen goed open en kijk wat voor interessant er is aangespoeld. Wie weet vinden jullie wel een schat. Schelpen zoeken is ook leuk om te doen tijdens een wandeling. Verzamel de allermooiste voor je collectie, of een heleboel mooie schelpen om mee te nemen. Deze schelpen kan je thuis in een vaas zetten als herinnering, of de kinderen kunnen er sieraden van knutselen.

Frisbee

Je klassieke frisbee is vooral leuk voor de hond, maar met deze ringfrisbee kunnen jullie je ook uitstekend vermaken. Doordat de ring lichtgewicht is, beter vasthoudt en een ringvorm heeft, vliegt die verder én stabieler dan een normale frisbee. Oefenen door over te spelen is leuk, maar probeer ook eens een partijtje. Zet een veld uit met twee basislijnen en verdeel je in teams. Je begint op de lijn en mag niet lopen met de frisbee. Probeer door over te spelen met je team de frisbee over de achterlijn van het andere team te krijgen. Kijk uit voor tackles en onderscheppingen.

Surfen

Voor wie echt een uitdaging zoekt is er de klassieke watersport op zee: surfen. Een aanrader voor beginners is toch zeker om lessen te nemen, dit kan op veel stranden in Nederland. Een meer ervaren surfer kan zelf de zee op. Op een dag dat het flink waait zullen er genoeg golven zijn. Een flinke test van lef, kracht en balans is deze sport zeker. Liever iets rustiger aan? Met een peddel kan je een surfboard ook gebruiken om te suppen. Dat houdt in dat je op het bord gaat staan, of op je knieën zit en jezelf rustig voort peddelt. Heerlijk rustgevend en goed voor de balans, maar net iets minder heftig.


Merel

Naast sportcommunicatiestudente is Merel (21) runningexpert en marketingstagiair bij Perry. Ze heeft veel kennis over hardlopen maar weet ook veel van fitness en voeding. “Hardlopen is mijn sport, ik ben opgegroeid op de atletiekbaan. Het allerleukst vind ik om verhalen te vertellen rondom sport. Of het nu gaat over Dafne Schippers of hoe jij zelf sneller kunt worden, ik deel het graag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *