De 5 populairste fitnessapps

Ben je weer eens te laat met inschrijven voor de fitness? Of kan je niet de motivatie vinden om je ’s avonds nog door de kou en in het donker richting de sportschool te bewegen? Probeer eens een thuisfitnessapp! Maar welke moet je hebben in de zee van al die fitnessapps? Geen zorgen! Wij hebben voor jou de 5 populairste fitnessapps op een rijtje gezet. Alle 5 apps zijn gratis en zowel beschikbaar voor Android als Apple. Ontdek in dit blog welke fitnessapp bij jou past

1. Nike Training Club

Nike Training club is perfect voor een uitgebreide workoutsessie vanuit huis.Er is voor ieder wat wils. Zo biedt de app boks- yoga-, kracht- duur- en mobiliteitworkouts aan. Ook zijn er verschillende niveaus en intensiteiten. Genoeg uitdaging dus voor zowel beginnende sporter als de doorgewinterde fitnesser. Met deze app stel je jouw persoonlijke trainingsplan op, maar kan je daarnaast ook losse workouts doen. Je kan de workouts kiezen op basis van spiergroep, workoutfocus en gear om zo gericht jouw fitnesgoals te behalen.

Geen apparatuur of gewichten thuis? Geen probleem! De app heeft genoeg workouts die enkel gebruikmaken van lichaamsgewicht. Wanneer je een workout start, zie je een reeks van filmpjes inclusief audio die de oefening uitlegt. De app neemt je mee van de warming-up tot de cooling-down. Wat deze app uniek maakt, is dat je een workout kan doen met één van je sportidolen. Doe bijvoorbeeld krachtraining met Cristiano Ronaldo en een conditietraining met Dafne Schippers. Is een workout bevallen? Sla hem dan op voor een volgende keer.

nike-training-club-app
Download voor
IOS en Android

2. adidas Runtastic

Liever een workout in de buitenlucht? Dan is adidas Runtastic wellicht wat voor jou. Deze app maakt gepersonaliseerde hardloopschema’s. De app is naast hardlopen ook geschikt voor wandelen, hiken en fietsen. Bepaal je doel en houd deze bij in activiteiten en je kunt je hardloopstatistieken zien.

Ben je een fanatieke renner? Synchroniseer je horloge (Polar of Garmin) met de app. Ook kan je jouw eigen muziek koppelen aan deze app of eens kiezen voor een storyrun tijdens het rennen. Zo loop je zonder dat je het door hebt weer een kilometer verder. adidas Runtastic is een goede motivator tijdens het rennen. Het houdt je namelijk tijdens je run op de hoogte hoeveel kilometer je er al op hebt zitten. Ook zie je aan het einde van elke training jouw resultaten en progressie. Deze kan je ook delen met vrienden om elkaar uit te dagen. Naast je eigen vriendenkring is adidas ook een community waarin je kan deelnemen aan uitdagingen. Zo loopt er voor deze maand de uitdaging 30 kilometer per maand waar maar liefst 147,564 deelnemers aan meedoen. Download hem snel en wie weet haal je de uitdaging van deze maand nog!

adidas-runtastic-app
Download adidas by Runtastic voor
IOS en Android

3. Track Yoga

Meer into yoga? Of nieuwsgierig om het eens te proberen in het comfort van je eigen huis? Kies dan voor Track Yoga. De app is zowel geschikt voor beginner als yogaprofessional. De naam van de app zegt het eigenlijk al, Yoga Track houdt bij hoeveel lessen je per week doet en of je je gestelde aantal lessen per week hebt behaald. Je kan het zelf zo gek maken als je wil: één keer per week tot elke dag. De app biedt verschillende programma’s die bestaan uit ongeveer negen lessen elk met een verschillend niveau en doel. Zo heb je programma’s die focussen op stress reliëf, flexibiliteit of juist meer op kracht. Geen zin om een heel programma te volgen? Je kan er ook voor kiezen om zelf korte oefeningen of poses te selecteren en zo je eigen training samen te stellen. Track Yoga heeft zowel schriftelijke uitleg van de oefening als visuele uitleg in de vorm van korte video’s. Een extra motivator van de app is dat je punten kunt sparen waarmee je nieuwe lessen ontgrendelt. Hoe vaker je je yogamatje dus uitrolt, hoe meer punten je verdient!

Track Yoga:
IOS en Android

4. Virtuagym Fitness

Op zoek naar afwisseling in je oefeningen? Ga dan voor Virtuagym Fitness. De app heeft namelijk méér dan 4000 oefeningen en elke week komen er nieuwe bij. Zo heb je genoeg inspiratie én motivatie voor jouw workouts thuis. De app is ook ideaal voor de sporters die naast het thuisfitnessen ook nog graag naar de sportschool gaan. Virtuagym Fitness biedt namelijk naast thuisoefeningen ook genoeg oefeningen met fitnessapparatuur. De workouts zijn net als de 7 Minute Training app geanimeerd. Het nadeel van deze app is wel dat je de uitvoering van bepaalde oefeningen alleen kan zien als je de pro-versie hebt. Máár een groot voordeel aan Virtuagym is dat het je een uitgebreid persoonlijk fitnessplan biedt gebaseerd op jouw doelstellingen en huidige fitnessniveau. Het plan houdt niet alleen je cardio en kracht bij, maar ook je aantal stappen op een dag. Wil je jouw gezonde levensstijl optimaliseren? Download dan ook gratis de aanvullende app Virtuagym Food om jouw calorie-inname en voedingsgewoontes in kaart te brengen.

virtuagym-fitness-app
Virtuagym Fitness App:
IOS en Android

5. 7 minute training  

Te druk voor fitness? Met deze app heb je geen excuus meer om workouts uit te stellen. Elke sessie duurt namelijk maar 7 minuten. Ideaal voor als je een druk bestaan hebt, maar toch tussen alle afspraken door aan je dagelijks dosis beweging wil komen. Even snel voor de dag begint, in je koffiepauze of juist vóór het slapen gaan: jij bepaalt. Heb je de slag te pakken? Dan kan je de workout verlengen tot 30 minuten. Kies uit verschillende trainingen zoals billen, benen, armen of bijvoorbeeld stretch. De video’s zijn geanimeerd en voorzien van een timer. Ook telt de app af wanneer een oefening begint en eindigt zodat je alles uit je zeven minuten haalt. Wil je iets meer houvast in je trainingen? Doe dan mee aan de ‘30 dagenplannen’ van de app en kies uit het beginnersplan (1 keer per week), middelzwaar plan (2-3 keer per week) of geavanceerde plan (4-6 keer). De app is wat eenvoudiger dan de vorige apps, maar volstaat zeker voor als je even snel een workout wil doen. Plus, je hoeft je bij deze app in tegenstelling tot de andere apps niet te registreren!

7 minute-workout-app
7 Minute Workout:
IOS en Android

Dit waren de 5 populairste fitness apps voor Android en IOS die je thuis en in de gym kunt gebruiken. Geen excuses meer om niet te sporten, behalve een comfortabele sportoutfit! Gelukkig heeft Perry genoeg kledingstukken op het gebied van fitness, hardlopen en yoga.


Welke app heb jij uitgeprobeerd na het lezen van het blog?
Laat het ons weten!


foto-Jill-Neuvenheim

Hoi, ik ben Jill Neuvenheim. Ik ben een echte sportliefhebber. Mijn interesses voor sport lopen enorm uiteen: van fitness tot roeien. Ik houd me graag bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen de sportwereld en ik deel deze graag met jullie in mijn blogs. Naast sporten ben ik gek op reizen. Mijn favoriete reisherinnering? Sandboarden in de Sahara!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *