Citytrip essentials: wat neem je mee?

De wereld kent veel stedelijke schatten! Met een beetje avontuurlijke genen kun je een stad van binnen en buiten leren kennen. Maar wil je een citytrip goed doen, kun je niet zonder een paar onmisbare essentials. Wij delen er een aantal met je, zodat jij alles uit jouw volgende reisje kunt halen.
 

1. Een rugzak

Tijdens een citytrip is de kans groot dat je veel gaat lopen. Je kunt de spullen die je meeneemt op je ontdekkingstocht natuurlijk in een schoudertas doen of alles in je broek- en jaszakken proppen. Maar een rugzak biedt in dit geval een ideale uitkomst. Een rugzak hangt namelijk op je rug en verdeelt het gewicht dus een stuk beter dan een schoudertas of handtas zou doen. Dit zorgt ervoor dat je er geen last van ervaart bij het lopen. En, nog belangrijker: je kunt er een hele hoop in kwijt. Zo ben je overal op voorbereid!

Rugzak

2. Comfortabele sneakers

Als je veel gaat lopen tijdens je citytrip, kun je maar beter zo zuinig mogelijk op je voetjes zijn. Berg- of wandelschoenen bieden natuurlijk de beste steun, maar wil je liever geen concessies doen aan jouw persoonlijke gevoel voor stijl, volstaan sneakers met goede demping ook. Op een paar sneakers met een dikke, dempende en ondersteunende middenzool, kun je prima meerdere dagen achtereen lopen. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

3. Een externe batterij

Je wilt van je avonturen natuurlijk graag een blijvend souvenir hebben. Als je de hele dag foto’s en/of filmpjes maakt, gaat de batterij van je camera of telefoon natuurlijk in rap tempo leeg. Om te voorkomen dat je de halve dag met een apparaat rondloopt dat niet meer aangaat, kun je een externe batterij meenemen in je rugzak. Plug je telefoon/camera in en je kunt weer naar hartenlust alles vastleggen!
 

4. Een stadsgids

Of je nu een Lonely Planet meeneemt of een Cityguide app downloadt, het is altijd handig om een stadsgids tot je beschikking te hebben. Natuurlijk is het leuk om zelf dingen te ontdekken, maar met een stadsgids beschik je over een kaart, een lijst met hotspots en handige weetjes over de stad waar je heengaat. Zo ben je goed voorbereid en weet je wat je kunt verwachten.
 

5. Zonnebril, zonnebrandcrème, regenjas en een paraplu

Wat gaat het weer doen? Voor je op reis gaat, is het verstandig om altijd even de weersvoorspelling in de gaten te houden. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog accessoires moet kopen om je te beschermen tegen de elementen. Ga je naar het Zuiden en wacht jou een zonnige bestemming zoals Barcelona, Rome of Athene? Dan kun je niet zonder een goede zonnebril en zonnebrandcrème om je te beschermen tegen UV-straling. Ga je naar bijvoorbeeld Edinburgh of Dublin, is de kans groot dat het regent. Dan is een regenjas geen overbodige luxe! Natuurlijk is het niet altijd overal hetzelfde weer, dus check voordat je gaat wat de meest up-to-date voorspelling is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.