Checklist: wat moet je meenemen naar de sportschool?

Ga je voor het eerst of ben je al een tijdje niet in de sportschool geweest? Een checklist is dan altijd fijn, zo kun je gewoon alle punten nalopen! Hieronder vind je de checklist:

Sportkleding

Dit is een van de belangrijkste dingen. Het is natuurlijk handig om de juiste kleding aan te doen om in te kunnen sporten. Voor heren zijn dit meestal een sportbroek en een sportshirt. Voor dames is dit iets uitgebreider: Meestal dragen dames een legging, een sportbeha en een sportshirtje. Deze zijn allemaal in allerlei verschillende kleuren en met verschillende printjes verkrijgbaar, dus je vindt sowieso iets wat bij jou past.

Sportschoenen

Het is ook belangrijk om op de juiste schoenen te lopen. Door het dragen van de verkeerde schoenen kun je namelijk minder kracht leveren en train je dus niet optimaal. Ook hardloopschoenen zijn niet ideaal om op te fitnessen. Deze zorgen juist voor demping, terwijl je zo min mogelijk demping wil. Het is dus slim om een apart paar voor het sporten aan te schaffen.

Op zoek naar een nieuw paar sportschoenen? Hier vind je de damescollectie en de herencollectie.

Bidon

Vocht is onwijs belangrijk voor je. Door tussen het trainen goed te drinken, zorg je ervoor dat de kans op verzuren minder wordt. Je kan dus langer en beter trainen. Het is dan ook fijn om een bidon bij je te hebben, zodat je tijdens het sporten wat water kunt drinken. Geen bidon in huis? Shop ze hier.

Handdoek

Bij veel sportscholen is het verplicht om een handdoek mee te nemen. Deze leg je dan op het apparaat of bankje als je deze gebruikt. Zo zorg je ervoor dat het apparaat relatief schoon blijft omdat het zweet wordt opgenomen door de handdoek.

Handschoenen

Als je echt aan de gang gaat met zware gewichten, kan het zijn dat je allemaal eelt-plekjes op je handen krijgt. Ook kunnen je handen door het zweet nat worden, waardoor je minder grip hebt. Een setje sporthandschoenen is dan ook fijn om bij je te hebben. Deze handschoenen zorgen ervoor dat je handen netjes blijven en je altijd grip hebt. Op zoek naar sporthandschoenen? Je vindt ze hier.

Oordopjes

Als je lekker in je eigen zone wil komen, zijn oordopjes ideaal. Als ze noise cancelling hebben al helemaal: je hoort dan enkel je eigen muziek. Een lekker playlistje aan en knallen maar!

Lidmaatschapspasje

Hoe vaak is het al gebeurd dat je je pasje bent vergeten en je weer terug moet? Het is handig om deze altijd op een vaste plek te hebben. Ga je altijd met dezelfde tas naar de gym, stop je sleutel of pasje dan in een vakje van deze tas, dan heb je ‘m altijd bij je en kan je ‘m niet vergeten!


Kevin

Heyhey! Mijn naam is Kevin Dijkstra, ik ben 21 jaar oud en kom uit Ter Aar. Ik studeer op dit moment Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik loop daarvoor stage bij Perry als E-commerce stagiair. Wat betreft hobby’s: ik speel nu al 16 jaar voetbal bij de plaatselijke club TAVV, waar ik op dit moment in de selectie speel. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig met fitness, waarbij ik naast het zelf sporten, ook anderen begeleid als Personal Trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *