Checklist: terug naar het sportveld

Tips en checklists voor teamsporten bij kinderen

Het moment waar je kinderen al zo lang naar uitkijken is bijna daar; we gaan terug naar het sportveld. Trainingen en wedstrijden gaan snel weer van start en ze staan te trappelen. Fijn dat ze de energie straks weer buitenshuis kwijt kunnen, maar hoe ga je dat allemaal goed regelen? Hoe plan je de trainingen van drie kinderen met het eten? Past de oudste zijn voetbalkleren nog wel? Heeft de hond niet op de sportschoenen van je dochter liggen kauwen? En wat heb je eigenlijk allemaal nodig nu de jongste begint met volleyballen? Geen paniek, het komt goed. In deze blog vind je alle tips en checklists die je nodig hebt om je kinderen weer goed voorbereid het veld op te sturen. Lees rustig verder en je weet straks precies hoe je het allemaal moet aanpakken.

Planning en voorbereiding

Vooral met meerdere kinderen die verschillende sporten en clubjes hebben kan het soms lastig zijn het overzicht te behouden. Je kent vast wel de grote familieplanners. Heb je deze niet? Dan werkt een groot papier of krijtbord waar je zelf de weekdagen en namen van gezinsleden opschrijft ook. Bekijk je mailbox goed en schrijf op de planning voor ieder kind alle aankomende trainingen en wedstrijden, inclusief tijden en locatie. Dit creëert meteen duidelijkheid over waar iedereen naar toe gebracht moet worden, hoe laat jullie kunnen eten en voor wie er een hapje bewaart moet worden.

Zorg dat ieder kind zijn eigen sporttas heeft. Dankzij de planning weet je precies wanneer deze gepakt moet zijn. De meeste kinderen kunnen dit heel goed zelf maar controleer de tas wel even van te voren aan de hand van onderstaande checklists. Koop voor iedereen een andere (kleur) bidon, zodat hier geen verwarring over kan ontstaan. Vul deze met water en zet klaar in de koelkast zodat iedereen een koud flesje mee kan nemen naar de training.

Ga samen met je kind eens even door de kast voordat de trainingen weer beginnen. Wat heb je nog en wat moet er komen voor het nieuwe seizoen? Vergeet niet om kleding, sokken en schoenen te passen. Kinderen groeien vaak zo hard en een te kleine hockeyschoen is echt geen pretje. Om je te helpen vind je hier drie checklists voor de meest populaire teamsporten in Nederland. Loop ze door en maak een lijstje zodat je goed voorbereid naar de winkel kan.

Checklist: voetbal

Naast het wedstrijdtenue hebben de kinderen ook voetbalkleding nodig voor de trainingen. Ideaal is het om een set te nemen, zo krijg je extra korting en bespaar je geld. Is je kind bijna jarig? Merchandise van zijn/haar favoriete club zijn altijd een leuk cadeau. Trainingspakken zijn ideaal voor voetballers. Een vestje kun je makkelijk even snel uit en aan trekken, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over kou of warmte.

Checklist: hockey

Je wilt natuurlijk dat je kinderen goed beschermd het veld op gaan. Zorg voor scheenbeschermers en vergeet geen bitje te kopen. Het leukste van de lijst is uiteraard een hockeystick. Deze kan niet alleen het verschil maken op het veld maar is ook een heuse accessoire door de kleur of print die je kiest.

Checklist: volleybal

Doordat je tijdens volleybal zoveel aan het springen bent en je ook niet wilt uitglijden, zijn de juiste schoenen van belang. Pas en probeer deze rustig in de winkel zodat je met de ideale schoenen naar huis gaat. Vergeet ook sokken niet. Een sportsok is ademend, voert vocht af en past goed. Zo zijn de kansen op blaren, gescheurde nagels of voetblessures minimaal en kan er ongestoord gevolleybald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *