Het verhaal achter de Björn Borg Signature Collection

De tennissport is weer nieuwe sportswear rijker. Björn Borg’s Limited Edition Signature Collection 2017 is nu officieel verkrijgbaar. Die is exclusief ontwikkeld om de carrière van een van de meest succesvolste tennissers ooit te vieren.

Een ode aan het tennisicoon

Björn Borg kan terugkijken op een geweldige tenniscarrière. Met elf grandslamtitels en 62 gewonnen toernooien, heeft hij zijn strepen in het tenniscircuit meer dan verdiend. De gelimiteerde Signature Collection is een ode aan dit succes – en hoe hij zich presenteerde op de baan in de toen conservatieve tenniswereld. Deze werd op 31 augustus 2017 aan het grote publiek getoond in – hoe kan het ook anders – de Royal Tennis Hall in Stockholm, waar Borg zijn loopbaan begon. De Signature-collectie straalt pure vintage uit, het DNA waarin het tennisicoon zich naar vele titels sloeg. De collectie is dan ook sterk op hem als stijlicoon en op sportswear uit het jaren 70-tijdperk geïnspireerd.

Borg/McEnRoe

Björn Borg’s DNA zal je niet alleen terugzien in de nieuwe kledinglijn, maar ook op het witte doek. In oktober gaat de film “Borg/McEnroe” in première, waarin Borg’s loopbaan van jongs af aan wordt verfilmd. Deze film brengt de eeuwige rivaliteit tussen Borg en het jongere, getalenteerde McEnroe in beeld – met als climax hun legendarische duel tijdens het Wimbledon-toernooi van 1980, dat de boeken inging als “When Ice Met Fire”. Een film waarmee de nieuwe Signature-lijn heeft samengewerkt.

Eigen gevoel voor stijl

Björn Borg imponeerde niet alleen met zijn tenniskwaliteiten. Ook zijn gevoel voor persoonlijke stijl bleef niet onopgemerkt op de baan. Zijn lange, sluike haar, hoofdband, strakke tennisshort en trainingsjasje bleken inspiratie voor velen. Maar ook daarbuiten wist hij zijn eigen stijl neer te zetten door sportswear met casual wear te combineren. Gehuld in aangepaste T-shirts met logo’s en commerciële slogans, werd hij de eerste atletische trendsetter ooit met een sterrenstatus. De trend was gezet. Velen fans volgden zijn voorbeeld en hulden zich in toegewijde T-shirts met “I LOVE BJÖRN BORG” erop.

De Signature-collectie is een weerspiegeling van Borg’s stijl. Het klassieke Björn Borg-logo – the Signature – is doorgevoerd in de hele collectie. De trainingsjassen dragen een nieuw geborduurd tennisballogo, dat het verleden met het nu verbindt. De kleuren zijn geïnspireerd door Borg’s iconische trainingsjasje in rood, gebroken wit en zwart, maar ook door andere klassiekers van de tenniscourts. Zo zijn ook de kleuren blauw en groen vertegenwoordigd in deze nieuwe lijn. Items uit de Signature Collection zijn perfect voor op de baan, maar ook daarbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *