Ontdek SOLARBOOST, adidas’ nieuwste hardloopschoen

Hardlopers met een zwak voor de 3-Stripes kunnen binnenkort hun hart ophalen aan adidas’ nieuwste innovatie op runninggebied; de SOLARBOOST. Dit nieuwste lid van de boost-familie maakt deze maand haar opwachting in de hardloopwereld. Gehuld in een nieuw silhouet en een aantal gram lichter, presenteren wij de adidas SOLARBOOST.
 

Een technisch vooruitstrevend ontwerp

Inspiratie voor deze hardloopschoen putte adidas dit keer uit de NASA. Net als in de ruimte- en luchtvaartechniek, draait het bij de SOLARBOOST om vooruitstrevendheid. Over ieder deel van het design is nagedacht en heeft een specifieke functie. Alles om van jou een betere hardloper te maken. Om vertrouwen te geven en records te breken. Zo is er gesneden in het gewicht; dit silhouet is 15 gram lichter dan dat van de Energy Boost, en dat zonder in te leveren op demping en energie-rendement. Kortom; de adidas SOLARBOOST staat voor een lichtgewicht, performance-schoen.
 

Bundeling van innovaties

Wie al even meegaat met het hardlopen, kan de boost-technologie van adidas niet zijn ontgaan. Deze middenzool bestaat uit duizenden energiecapsules die na elke voetlanding voor een hogere energieteruggave zorgen. Ook de SOLARBOOST rust op deze revolutionaire middenzool. De nieuwigheid zit hem vooral in de Tailored Fibre Placement (TFP); een op het oog zichtbare, maar ook voelbare verandering. Dit zijn de versterkende, lichtgewicht microstiksels, gemaakt van parley-materiaal, die zijn toegevoegd aan het bovenwerk voor middenvoetondersteuning. Dit zodat hardlopers zich met vertrouwen kunnen verplaatsen, ongeacht de snelheid of afstand.

Ook het hielontwerp is aangepakt. De nieuwe, voorgevormde hielconstructie laat je hiel nog optimaler bewegen, maar zorgt tegelijkertijd ook voor support. Verder zijn de rubberen buitenzool en de stabiliteit van hiel tot neus verbeterd.

We knew it was time to challenge the status quo of a performance running shoe. To create a lightweight, supportive and comfortable silhouette for every runner, we took inspiration from the automotive and aerospace industries and discovered Tailored Fibre Placement, a precision manufacturing technology that allowed us to stitch materials together more precisely than ever before. We combined this with an updated Energy rail and optimised BOOST for a more efficient take-off.“ – Chris Ekman, Senior Product Manager, adidas running

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *