6 tips voor een wintersportvakantie met het gezin

Een wintersport met het gezin is totaal anders dan met je vrienden of je partner. Geen lange nachten après-skiën, maar wel onwijs veel pret samen! Als je met het gezin op wintersport gaat, zijn er meer dingen waar je rekening mee moet houden. Dit vergt wel wat extra voorbereiding. Om jou hiermee te helpen en je vakantie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, hebben wij een aantal tips voor jou:

1. Start met lessen in Nederland

Een skivakantie kan een spannende aangelegenheid zijn voor kinderen. Heel veel nieuwe indrukken: andere slaapplaats, andere kinderen, ander eten etc. Als je de kinderen van tevoren al aan een bepaald onderdeel van de vakantie laat wennen, scheelt dat veel gejammer. Geef je kinderen daarom op voor skiles in Nederland, dit kan op een roller-, borstel- of indoorbaan. Dit is de ideale manier om kinderen alvast te laten wennen aan het materiaal en zo krijgen ze in het Nederlands de beginselen van het skiën onder de knie.

2. Kindvriendelijk skigebied

Skiën met kinderen draait minder om kilometers maken. Vandaar dat het aantal kilometers van het skigebied minder belangrijk is om naar te kijken. Belangrijker is om te kijken naar de hoeveelheid blauwe pistes. Daarnaast hebben ze bij sommige gebieden heel goed aan de kinderen gedacht. Zo hebben sommige skischolen grote kinderweides, speciale kinderpistes, een kinderopvang en veel Nederlandssprekende leraren.

3. De juiste kleding

Het is belangrijk dat kinderen lekker warm gekleed zijn, want een warm kind is een blij kind! Begin daarom met goede thermokleding, zo wordt de lichaamswarmte goed vastgehouden. Eindig met een goed skipak dat waterdicht en winddicht is.

4. Wanten met touwtjes

Handschoenen gaan vaak uit: voor het plassen, voor het eten of omdat ze weer eens niet lekker zitten. Dit is het perfecte recept om ze kwijt te raken. Ontzorg jezelf daarom en koop voor de kinderen handschoenen met touwtjes. De touwtjes van de wanten haal je door de jas en zo raak je ze gelukkig niet meer kwijt!

5. Helmplicht

In steeds meer landen geldt een helmplicht. Op dit moment moet je een helm dragen in Oostenrijk, Italië en Polen. Maar buiten deze plicht om is het natuurlijk vooral een fijn en veilig gevoel om je een kind een helm te laten dragen. Helmen hoeven ook helemaal niet duur te zijn.

6. De reis

Hoe houd je tien uur lang de kinderen zoet? Allereerst is het een goed idee om te reizen als het bedtijd is voor de kinderen, zodat je het minste omkijken naar hen hebt. Alleen dit is misschien iets minder fijn voor jezelf. Mocht je besluiten om overdag te gaan rijden, dan is het verstandig om de kinderen van tevoren goed voor te bereiden en te vertellen dat de reis lang gaat duren. Gelukkig is de tablet een geweldige uitvinding waarmee je kinderen zoet blijven. Maar ook klassieke spelletjes als ‘wie als eerste een gele auto ziet’ zijn een goed idee voor onderweg.

Deze tips helpen je al een goed eind op weg om van je wintersport met het gezin een feestje te maken. Heb je nou nog meer tips nodig over bijvoorbeeld kleding, handschoen of helmen? Kom dan naar een van de drie Perry WinterXL stores (Utrecht, Sliedrecht en Den Bosch) en onze wintersportspecialisten helpen je graag!


Jennifer

Mijn naam is Jennifer Evers, marketing stagiaire bij Perry. Ik ben 22 jaar en sinds mijn derde sta ik al op de latten. 13 jaar lang heb ik elke woensdagmiddag skiles gehad op de Skipiste Nieuwegein en sinds mijn 16e ben ik zelf skilerares geworden. In de bergen voel ik mij het meeste thuis en hier probeer ik dan ook zo vaak mogelijk te zijn. Als ik niet aan het skiën ben, dan ben ik bezig met fotografie, fitness, studeren of lach ik om internetmemes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *