6 inspirerende plekken om te sporten in de zon

Yes, de zomer staat voor de deur! Maar ook voor de zomer hebben we qua weer niks te klagen. Sterker nog, tot nu toe gaat 2022 de boeken in als het zonnigste jaar sinds de start van de metingen in 1901! Alle reden dus om je sportroutine naar buiten te verplaatsen. Nederland biedt talloze plekken om in de natuur te sporten. Maar waar moet je heen? We zetten 6 inspirerende plekken om te sporten voor je op een rij.

1. De Nederlandse kust

Bergen Aan Zee, Kijkduin, Noordwijk, de Waddeneilanden, het zijn stuk voor stuk prachtige strandgebieden. Doordat we in Nederland een kustlijn hebben van maar liefst 500 kilometer, is er voor iedereen in Noord- en West-Nederland wel een strand in de buurt. Je zal daarom niet de eerste zijn die voor het heerlijke zand kiest om te sporten. Met het geluid van de zee is het strand een heerlijk rustgevende plek voor yoga. En waar kan je beter beachvolleyballen dan op het strand zelf? Met name in de zomeravonden zal je niet de enige sporter zijn. De reden? Simpel! Heerlijke temperatuur, een zeebriesje en een ondergaande zon. Zie jij jezelf al na het sporten met een verkoelend drankje op het strand zitten?

Sporttips: hardlopen, yoga, zwemmen, beachsports.

2. In de stad: Stadsparken

Ook in de stad zijn er plekken genoeg om heerlijk buiten te sporten. Steden zijn in rap tempo aan het vergroenen en bieden daardoor meer ruimte voor bomen, grasveldjes en parken. Zeker in de drukte van de stad zijn zulke plekken ideaal om voor of na een werkdag je rust te pakken met je eigen sportroutine, een heerlijk potje voetbal of door gewoon een stukje hard te lopen. Even gevoelsmatig weg uit de stad, terwijl je binnen no-time weer thuis bent. Steeds vaker zie je naast de gebruikelijke hardlopers ook groepen mensen bezig met workouts en bootcamps. Daar zijn de stadsparken perfect voor: ruimte genoeg, altijd in de buurt en een overvloed aan aanbieders van precies het type workout dat jou het goede sportgevoel geeft.

Sporttips: workouts, voetballen.

3. Centraal in het land: De Utrechtse Heuvelrug

In het midden van ons mooie land ligt de Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied van Nederland. Naast dat het door de ligging goed te bereiken is, biedt het prachtige landschap ook tal van mogelijkheden. Met bos, heide en stuifzanden is het een onwijs fijne plek om te mountainbiken, fietsen, hard te lopen of te wandelen. Op zoek naar net dat beetje extra uitdaging op de mountainbike? De Utrechtse Heuvelrug heeft natuurlijk niet zomaar zijn naam gekregen: fiets tussen de bomen door van heuvel naar heuvel en werk jezelf in het zweet!

Sporttips: mountainbiken, fietsen, hardlopen, wandelen.

4. Gelderland: Het Speulder- en Sprielderbos

Het Speulder- en Sprielderbos heeft misschien niet de meest bekende naam, maar dit prachtige bos zal je doen verbazen. Staatsbosbeheer riep dit bos zelfs uit tot het mooiste bos van Nederland! Het Speulder- en Sprielderbos is gelegen in het noordwesten van de Veluwe, vlakbij Putten en Ermelo. Met 2.200 voetbalvelden (!) aan bos kan je hier eindeloos bezig blijven. Dit maakt het Speulder- en Sprielderbos daarom bij uitstek dé plek voor lange wandel- en mountainbikeroutes.

Sporttips: wandelen, mountainbiken.

Paardrijden en mountainbiken in het bos

5. Brabant: De Drunense Duinen

Zo onbekend als het Speulder- en Sprielderbos misschien is, zo bekend zijn de Brabantse Drunense Duinen. Duinen, bossen, heide en zand. Heel veel zand. Het is daarom ook niet gek dat dit Nationaal Park ook wel de ‘Brabantse Sahara’ wordt genoemd. Deze zandvlaktes maken de Drunense Duinen ook heel geschikt voor een nog niet eerder genoemde sport: paardrijden. Je mag er zelfs met je paard van de paden af om te genieten van wat het park nog meer te bieden heeft. Heb je een hond? Neem die dan vooral ook mee! Bij Bosch en Duin is een groot hondenlosloopgebied waar je trouwe viervoeter kan ravotten in het zand.

Sporttips: paardrijden, wandelen (met of zonder hond).

6. Limburg: De hoogte in

De heuvels van de Utrechtse Heuvelrug bieden natuurlijk geen partij voor het prachtige Limburg. Het is niet gek dat je hier grote groepen wielrenners tegenkomt, want naast de heuvels heeft Limburg een adembenemend landschap. Wil je hier wielrennen op de mooiste routes van Nederland? Gratis tip: verwen jezelf en maak er meteen een weekend van. Geniet van het prachtige uitzicht en het ploeteren tijdens de klim om vervolgens heel relaxt weer af te dalen. En als je dan moe maar voldaan weer aankomt bij je hotel, geniet dan zoals de Bourgondische Limburgers dat doen: met een heerlijk en verdiend hapje en drankje.

Sporttips: wielrennen.

Hebben we je kunnen inspireren met deze tips, maar mis je nog de juiste hardloop– of wandelkleding om lekker te kunnen sporten? Kijk dan snel op onze webshop en shop de perfecte sportoutfit!


Profielfoto Berend

Hoi! Ik ben Berend, 23 jaar en master student Communicatiewetenschap. Sinds begin 2022 schrijf ik met veel plezier voor Perry om jullie van de leukste en handigste weetjes te voorzien! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *