5 tips én 5 ideeën voor een dagje uit met vrienden

Of het nu om een jaarlijks vriendenuitje gaat of om een zonnige vrije zaterdag met je beste vrienden. Op stap met vrienden is leuk, we krijgen er energie van! Daarom wil ik met jou delen hoe ik het perfecte dagje uit met vrienden plan. Waar houd ik rekening mee? Wat zijn mijn opties? Wat als het toch regent? Daarnaast vind je ook vijf leuke ideeën voor een dagje op pad met vrienden. Waarschijnlijk ga jij na het lezen van dit artikel ook direct jouw volgende uitje plannen. Veel plezier alvast!

1. Fijne Sneakers

Een dagje uit met je vrienden betekent over het algemeen niet: van 8 tot 8 op een barkruk op stoel zitten, toch? Er worden meerdere activiteiten ondernomen en de nodige stappen worden gezet. Daarom zorg ik dat ik op zo’n dagje uit altijd lekkere (sport)schoenen draag zodat ik probleemloos goed kan wandelen door stad en land. Ook handig om alvast klaar te leggen: water! Veel lopen en kletsen maakt dorstig. Lekker (en gezond) om een (hervulbare) fles met koud water bij je te hebben.

2. Keuzes

Soms weten we nog niet precies wat we gaan doen, wanneer we elkaar ontmoeten. Gezelligheid is het belangrijkste ingrediënt waarbij we veel bijpraten en genieten. Ik bereid me voor door uit te zoeken wat er allemaal in de buurt waar we afspreken te doen is: Een foto-exporoute waar we langs kunnen fietsen rondom de stad? Heeft de nieuwe pop-up store niet toevallig een workshop? Schijnt de zon en zijn er SUP’s beschikbaar voor de verhuur? Zijn er kaartjes aan de deur voor het concert van vanavond? Mijn tip is: maak dus van tevoren alvast een lijstje met twee tot vijf keuzes in de buurt.

3. Hapje en drankje

Een dagje uit met je vrienden is niet compleet zonder een lekker eten en drinken. Vaak is er genoeg te kiezen, hoewel het ‘on the spot’ toch nog vaak wel lastig blijkt om een geschikte plek te vinden. Heb je net een leuke toko gevonden, kunnen jullie geen tafeltje meer krijgen… Of, zag het er op de reviews fijn uit, blijkt dat het restaurant van narigheid aan elkaar hangt. Van vieze tafels tot onbeschoft personeel. Aan zo’n afsluiter na je mooie dag, moet je waarschijnlijk niet denken! Daarom is een reservering bij een goed restaurant nodig voor een compleet en geslaagd dagje uit met je vrienden. De Vegan Food Guides helpen mij vaak bij het vinden van een geschikt restaurant. Hier vind ik een lijst met alle restaurants die ten minste één vegan optie op de kaart hebben (en twee of meerdere vegetarische opties). Zo weet ik zeker dat ik (als veganist) ook lekker kan eten. 5. Ongemakkenkit Een hoosbui wanneer jullie nog maar halverwege de wandelroute zijn. Een plotseling opkomende hoofdpijn of schaafwond. Allemaal onhandig maar zeker geen reden tot paniek wanneer jij in je jaszak of tas een klein pakketje met accessoires hebt voor eerste hulp bij dit soort ongemakken. Een paar pleisters (en eventueel ontsmettingsdoekjes), paracetamol, een poncho en wat cash voor you-never-know. Beter mee-verlegen als on-verlegen is volgens mij een west Friese uitspraak die ongetwijfeld niet iedereen zal kennen, maar trust me: dit is op zeker wat ik meeneem wanneer ik een dagje weg ga met (mijn soms ietwat onhandige) vrienden.

Checklist

  • Sneakers aan mijn voeten
  • All season (wandel)jas
  • Hervulbare waterfles met koud water in mijn tas
  • Activiteiten in de buurt (keuzelijstje)
  • Vegan Food Guide (van de stad in kwestie)
  • Restaurantreservering / restaurantopties opgezocht
  • Ongemakkenkit (onder andere pleisters, paracetamol, poncho’s en cash)

Tot slot wil ik je nog 5 ideeën meegeven voor een gezellig en vooral actief dagje uit met jouw vrienden.

1. Op de SUP

Stand Up Paddle kan ook in de herfst of winter. Extra goed en leuk: sommige SUP-(verhuur)bedrijven geven je er een schepnetje en emmer bij. Zo kun je alle troep die je tegenkomt opruimen – doe je behalve wat voor je lijf (suppen is sup(p)ergezond) ook wat voor de planeet!

2. Met de benenwagen

Het klinkt misschien voor de hand liggend maar tijdens het wandelen kun je heerlijk kletsen en ben je ook nog eens actief en gezond bezig met jullie neus in de buitenlucht. Extra fijn: dat pilsje of wijntje smaakt daarna nóg lekkerder.

3. Bezoek een van de Waddeneilanden

Onze waddeneilanden zijn ontzettend mooi, ongeacht het jaargetijde. Of je er nu heen gaat voor een mooie fietstocht of voor een bezoek aan een museum zoals het Juttermuseum op Terschelling of een bezoek aan Pieterburen op Texel. Er is ontzettend veel leuks te doen en te ontdekken voor een dagje op pad met je vrienden.

4. Liever in (en om) het huis?

Doe eens uitgebreid boodschappen om vervolgens samen sushi te maken of om vervolgens een heerlijke (winter)barbecue te verzorgen. Daarna poppen jullie je eigen popcorn en kijken jullie een mooie film of interessante documentaire of spelen jullie een spannend spel. Ook leuk: laat iedereen een paar flesjes speciaal bier meenemen met bijpassend hapje en houd een bierproeverij.

5. Out of the comfort zone: Probeer samen een nieuwe sport!

Is iedereen fit? Heeft iedereen zijn zwemdiploma? Waarom boeken jullie niet gewoon een wakeboardles?! Nog wat gedurfder kan een les paaldansen of een les ‘twerken’ zijn! Een paar uurtjes lekker actief aan de slag om daarna heerlijk na te praten in een restaurant of gewoon thuis.

Welke sport of activiteit zou jij gaan proberen tijdens een dagje uit met je vrienden?


foto-eva-krul

Ik ben Eva van www.outboundkitetravel.nl Ik ben tot over mijn oren verliefd op de kitesurf-sport: een extreme watersport waarbij van alles komt kijken. Bij Outbound informeer en adviseer ik de watersporter (in spé) en organiseer ik onvergetelijke reizen, events en lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *