5 onmisbare items voor de gymles

Ik weet niet wat jullie favoriete vak is, maar die van mij was de gymles. Lekker even bewegen, leuke spellen en sporten doen en vooral niet stilzitten! Om dit jaar goed voorbereid deel te kunnen nemen aan de gymles heb ik hieronder vijf items uitgelicht die onmisbaar zijn tijdens de gymles.

1. Gymtas

Dit is natuurlijk de allerbelangrijkste, want hoe neem je anders al je spullen mee naar de gymles? Natuurlijk kan je ook alles in je normale schooltas stoppen, maar je krijgt daardoor een supervolle tas en daarnaast is het niet fijn om stinkende sportkleding in dezelfde tas te hebben als je lunch. Met een aparte gymtas kun je ook gemakkelijk de sporttas in je kluis leggen waardoor alles mooi bij elkaar blijft. Een sporttas komt in allerlei soorten en maten. Bekijk hier of er misschien een handige gymtas voor jou tussenzit.

2. Gymschoenen

Voor veiligheids- en hygiëneredenen is het belangrijk om gymschoenen te dragen tijdens de gymles. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden is het in de meeste gymzalen niet meer verboden om op schoenen met zwarte zolen te sporten, maar vraag bij de gymdocent altijd even naar de geldende regels bij jou op school. Ook voor een gymschoen hoef je geen kapitalen uit te geven. Het is belangrijk dat je een schoen hebt die geschikt is voor in de zaal, dus een platte zool. De meeste gymdocenten waarderen het niet als je op je modderige buitenschoenen de gymzaal in komt dus zorg voor verschillende gymschoenen voor buiten en voor binnen.

3. Gymbroek

Net als modderige schoenen wordt het gymmen in normale kleding ook niet gewaardeerd dus goede sportkleding is belangrijk, te beginnen met de broek. In de gymles ben je actief bezig. Zorg er daarom voor dat het materiaal goed ventileert en snel droogt. Zo zijn er verschillende merken die sportbroeken verkopen die gemaakt zijn van zweetafvoerend materiaal. Daarnaast heb je ook nog keuze om voor een lang of kort model broek te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een voetbalbroek om jezelf extra koel te houden tijdens het gymmen. Houd er rekening mee dat je gedurende het jaar misschien op verschillende plekken gym hebt (binnen of buiten) en dat het buiten niet altijd warm genoeg is voor een korte broek en shirt.

4. Gymshirt

Naast een gymbroek heb je natuurlijk ook een gymshirt nodig. Voor het shirt geldt hetzelfde als de broek; zorg voor iets dat sneldrogend is. Sportbroeken en -shirts zijn over het algemeen gemakkelijk met elkaar te combineren. Je kunt voor een bijpassende set gaan of zelf je eigen combinaties maken.

5. Flesje water

Het drinken van water is belangrijk, al helemaal tijdens het sporten. Zorg ervoor dat je een afsluitbaar flesje water mee de gymzaal in neemt zodat je tussendoor wat kan drinken. Misschien zit hier wel jouw nieuwe favoriete bidon tussen. Keep moving and stay hydrated!

De vijf bovenstaande items zijn voor mij het meest belangrijk in de gymles, maar er zijn natuurlijk ook nog een aantal andere items die nuttig zijn:

Denk eraan dat je gymkleding minimaal één keer per week wast, het liefst na elke gymles natuurlijk, wel zou fijn voor jezelf en je klasgenoten! En daarbij… niemand wordt blij van de geur van zweet bij het openen van je kluis vroeg in de ochtend. Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze tips. Ik wens jullie veel succes dit schooljaar!


jula-meijer

Mijn naam is Jula Meijer, flex medewerker bij Perry. Ik ben 23 jaar en zit in mijn laatste jaar van de Academie Lichamelijke Opvoeding. In mijn vrije tijd volleybal ik, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, ben ik druk bezig met het creëren van een urban jungle en hou ik er ook van om lekker op de bank te zitten met een filmpje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.