5 handige sportaccessoires voor je thuisgym

Door de coronamaatregelen zijn de sportscholen alweer een tijdje dicht. Maar dit betekent natuurlijk niet dat er niet gesport kan worden! Maak een hoekje of een kamer bij jou thuis vrij en tover het om tot je eigen kleine privé sportschool. Zo kun je jouw sportmaterialen lekker laten staan en de volgende dag weer beginnen met een andere workout. Niet iedereen heeft thuis natuurlijk plek voor een hometrainer of een loopband, maar voor kleinere sportaccessoires is altijd wel ruimte te vinden. In dit blog vertel ik jullie welke 5 fitnessmaterialen niet mogen ontbreken in jouw thuisgym.

1. Trainingshandschoenen

Trainingshandschoenen zijn voor iedereen die met gewichten sport heel belangrijk. De handschoenen zorgen er namelijk voor dat je grip hebt op de gewichten. Ook het vasthouden van de gewichten is veel prettiger als je deze handschoenen draagt. Er wordt zelfs beweerd dat je meer gewicht aan kan dankzij deze handschoenen. Het dragen van trainingshandschoenen tijdens het gewichtheffen verkleint ook de kans op blaren en harde huid op je handen. Ook is het zo dat je handpalmen in de handschoenen zweten in plaats van op de gewichten of dumbbells. Zo ontglippen deze je minder snel. Heb je vaak last van pijnlijke polsen na het sporten met gewichten? Dan zijn trainingshandschoenen met een extra band voor de bescherming van je polsen iets voor jou. Neem een kijkje op onze site en misschien passen onze trainingshandschoenen wel helemaal bij jou!

2. Springtouw

Een springtouw is een van de fitnessaccessoires die zeker niet mag ontbreken in jouw thuisgym. Een springtouw kan je namelijk overal en altijd gebruiken. Touwtjespringen is geschikt voor een warming-up, maar ook voor een volledige workout. Er zijn heel veel instructievideo’s te vinden die je begeleiden om een springtouw-workout te voltooien. Touwtjespringen is heel intensief en je kan er in korte tijd heel veel calorieën mee verbranden. Het is zelfs veel productiever dan hardlopen of fietsen omdat je na je workout nog steeds calorieën blijft verbranden door de intensiviteit. Proberen? Check de springtouwen in onze webshop!

3. Opdruksteunen

Breng jouw thuistraining naar een hoger niveau door gebruik te maken van opdruksteunen. Je opdrukoefeningen maak je op deze manier iets zwaarder dan dat je gewend bent. Zo krijgt jouw lichaam een nieuwe uitdaging en kan jij nog even vooruit met je thuis trainingen. Opdruksteunen met handvatten die voorzien zijn van foam zijn erg comfortabel. Dankzij de antislip-technologie glijden de steunen niet weg. Opdrukken met opdruksteunen is zeker niet makkelijk. Dit komt doordat de kracht in je armen meer wordt getest en er zal sneller verzuring plaatsvinden. Zo geef je een extra dimensie aan je thuistraining. Wie wil dat nou niet?

4. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn mooie accessoires om de intensiviteit van je oefeningen te verhogen. Door het gebruik van deze banden verzuren en trillen je spieren veel sneller. Deze weerstandsbanden kan je gebruiken voor zowel, been-, bil- als armoefeningen. Je kunt de weerstandsbanden bijvoorbeeld gebruiken tijdens krachtoefeningen, maar ook voor simpele oefeningen zoals de squat. Het leuke is dat er in weerstandbanden ook moeilijkheid gradaties zitten in kleur. Begin bij de weerstandsband met het laagste spanningsniveau en bouw dit zo verder uit.

5. Gymbal

Ik weet niet hoe het komt, maar ik word altijd zo vrolijk van een workout met een gymbal. Het geeft een extra dimensie aan je buikspieroefeningen en het is ook nog eens superleuk om te doen. Daarbij heb je een uitdagende workout op het programma. Het is namelijk bijna wel zeker dat je de eerste keren van je bal afrolt of dat de bal onder jou weg rolt. Ook is een gymbal een goede ondersteuning bij blessures. Gymballen zijn te koop in diverse maten, check ze hier!

Ik hoop dat ik jullie met deze leuke tips over sportaccessoires geïnspireerd heb om nog wat materialen aan jouw thuissportschool toe te voegen.


kim-tol

Hi! Ik ben Kim van storyofourlives.nl. Een millennial die het leven vooral niet te serieus neemt met een grote passie voor schrijven in elke vorm van het woord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *