4 wandelapps voor de meest diverse wandelroutes in Nederland

Het maakt niet uit of het buiten koud is of dat je lekker in het zonnetje loopt. Wandelen is hoe dan ook een leuke optie om je dag mee te vullen. Bovendien is het ook nog eens heel gezond! Zo verbetert wandelen de conditie van je hart en bloedvaten en is het daarnaast ook goed voor je spieren en botten. Trek je wandelschoenen daarom maar snel aan! Maar wat is nou eigenlijk een leuke route om te wandelen? Tegenwoordig zijn er genoeg apps die je daarbij kunnen helpen. Perry heeft voor jou vier diverse wandelapps op een rijtje gezet, allemaal gratis te downloaden voor Apple en Android. Welke ga jij als eerst uitproberen?

1. Google Maps

Te beginnen met Google Maps. Google Maps kan je tegenwoordig namelijk ook perfect gebruiken voor wandelen. Je kan eenvoudig je eigen wandelroutes creëren door op je kaart je eigen route in te tekenen. Dit doe je door eerst op het startpunt te klikken en vervolgens twee keer op het eindpunt van je wandeling. Google Maps maakt vervolgens automatisch de meest snelle en efficiënte route voor je aan. Heb je zelf een mooiere route op het oog? Geen probleem. Wijs dan een aantal tussenpunten aan op de kaart om de route hier langs te leiden. Ook is het mogelijk om markeerpunten aan te maken op de kaart zodat je leuke bezienswaardigheden niet hoeft te missen tijdens je wandeling. Even een foto maken bij een historisch monument of een koffie to go halen bij een plaatselijke cafeetje, alles kan. Is de route je bevallen? Sla hem op voor een volgende keer of deel hem met vrienden. Een nieuwe wandelroute wordt altijd gewaardeerd!

2. Natuurroutes

Natuurroutes is een app ontwikkeld door de organisatie Natuurmonumenten. De app brengt je naar de mooiste natuurmonumenten van Nederland. Je hebt keuze uit meer dan 300 wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Met de app kun je gemakkelijk een wandelroute uitkiezen door te zoeken op plaatsnaam of door een route aan te klikken op de kaart. Wat deze app uniek maakt, is dat de wandelroutes audioverhalen bevatten van boswachters. Tijdens de wandeling wijst jouw persoonlijke boswachter je op interessante bezienswaardigheden en informatie. Jouw gekozen route download je eenvoudig voor je vertrek, zo slurpt deze wandelapp niet heel je internetbundel leeg. Vind je het zonde om steeds met je telefoon bezig zijn tijdens het wandelen? Geen punt. De natuurroutes-app geeft bij elk gemarkeerd punt een trilsignaal. Zo hoef je hem niet constant te checken én gaat je batterij ook nog langer mee.

3. Vossenstreken

Ga je wandelen met de kinderen? Gebruik dan de Vossenstreken-app. In deze app vind je bijna 50 routes in Noord-Brabant en Vlaanderen, die ook geschikt zijn voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De routes zijn gemiddeld drie kilometer. Daarnaast vermaakt buitenbaas Robin de kinderen met opdrachten tijdens de wandeling. Zo leert hij ze de geluiden van de gaai te herkennen en hoe je kan fluiten op een eikeldopje. De app geeft leerzame informatie over het gebied, de planten, de dieren en over het cultureel erfgoed. Ook kun je bij elke route badges verdienen. Na vijf badges ontvang je een verrassing van Natuurmuseum Brabant. De perfecte wandelapp dus voor een sportief uitje met het hele gezin!

4. Klompenpaden

Met de Klompenpaden-app wandel je door het boerenland van Utrecht en Gelderland. Deze wandelapp brengt je met gemak langs de mooiste polders, akkers en boerenerven. Je kan een route zoeken door middel van naam, plaats of afstand. Voor elke wandelaar is er wel iets: de routes verschillen van 4 tot 20 kilometer. Let wel even op: de routes zijn onverhard dus zorg dat je goede wandelschoenen aantrekt. Ook bij deze app krijg je een melding als je bij een informatiepunt bent. De Klompenpaden-app deelt informatieve filmpjes, foto’s en artikelen over de bezienswaardigheid met je. Ook bij deze app is het mogelijk om jouw route thuis al te downloaden. Toch verbruikt de app veel stroom. Neem daarom voor de zekerheid een powerbank mee, zodat je niet verdwaalt in de polders.

Heb jij nog een andere wandelapp die volgens jou echt in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten in de comments. We zijn benieuwd!


foto-Jill-Neuvenheim

Hoi, ik ben Jill Neuvenheim. Ik ben een echte sportliefhebber. Mijn interesses voor sport lopen enorm uiteen: van fitness tot roeien. Ik houd me graag bezig met de nieuwste ontwikkelingen binnen de sportwereld en ik deel deze graag met jullie in mijn blogs. Naast sporten ben ik gek op reizen. Mijn favoriete reisherinnering? Sandboarden in de Sahara!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *