4 schitterende skateroutes voor een weekend op rolletjes

Door corona zijn buitensporten als wandelen, fietsen en hardlopen razendpopulair. Ook skates zijn niet aan te slepen en dat is niet zo gek, want skeeleren is goed voor je lichaam en geest. Daarbij kun je het in je eentje doen, maar ook met vrienden of je gezin. Maak er een uitje van en ontdek samen deze 4 schitterende skateroutes. Een weekend op rolletjes is gegarandeerd!

Als je gaat skeeleren, is een harde ondergrond belangrijk. Ook wil je, als je nog niet zo gevorderd bent, heuveltjes waarschijnlijk vermijden. Onderstaande routes zijn vlak en goed geasfalteerd. Natuurlijk hoef je de routes niet in hun geheel af te leggen, je kunt er ook gedeeltes van meepakken. Tip: omdat restaurants momenteel nog gesloten zijn, is het handig om niet met lege handen op pad te gaan. Zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt, en vergeet geen EHBO-spullen in te pakken. Een ongeluk zit in een klein hoekje…

1. Noord-Holland – Amsterdam (3,5)

Skaten in de natuur is heerlijk, maar ook in steden kun je de sport prima uitoefenen. Zo kun je in het Amsterdamse Vondelpark bijvoorbeeld een route van 3,5 kilometer volgen. Leuk: onderweg zijn er genoeg spots om te pauzeren en een koffie (to go) te scoren.

2. Friesland – Sneek (28)

Deze mooie skateroute van ongeveer 28 kilometer gaat onder andere door Scharnegoutum, Oosterwierum, Rauwerd, Deersum en Sneek. Start op de Leeuwarderweg in Sneek en ga langs de camping, via de Zwettewei, richting Scharnegoutum. Skeeler door het dorp en ga over de Legedyk richting Oosterwierum. Als je in Oosterwierum bent aangekomen, kun je via de Dille naar de Snitserdyk. Vervolg dan je weg naar Tsienzerburen richting de Rijksweg (tussen Roordahuizum en Friens moet je rechts afslaan richting de Overijsselseweg). Sla weer rechtsaf via de Learewei om richting Rauwerd te gaan. Ga nu via de Slotsdyk naar de Snitserdyk om vervolgens via de N354 terug te keren naar het startpunt.

3. Utrecht – Utrecht (19,5)

Skeeler vanaf de P + R P1 in Breukelen naar het zuidoosten (richting de Kanaaldijk) en volg deze weg naar de Kanaaldijk West voor ongeveer 6 kilometer. Maak een flauwe bocht naar rechts richting de Niels Bohrweg en sla linksaf de Rutherfordweg op. Houd vervolgens links aan richting de Isotopenweg. Volg deze weg tot aan Paviljoen Waterwerken en keer hier om. Sla nu aan het einde van de weg linksaf op de Niels Bohrweg en neem de eerste rechts richting de Maarssenbroeksedijk. Ga op de kruising rechtsaf op de Computerweg en sla meteen links het Jan van Wijkpad op. Volg deze helemaal, je komt dan vanzelf weer op de Maarssenbroeksedijk uit. Neem de voetgangerstunnel en sla aan het einde linksaf. Volg deze weg tot je niet verder kunt en sla daar linksaf, het water over. Blijf langs het water skeeleren en neem de tweede brug rechts en ga opnieuw het water over. Volg dit pad richting de Zwanenkamp. Blijf op de Zwanenkamp tot je rechtsaf kunt richting de Parallelweg. Sla hier rechtsaf de Kanaaldijk West op, om weer terug te keren naar het startpunt.

4. Zuid-Holland – Midden-Delfland (20)

Heb je weinig richtinggevoel? Dan is deze skateroute ideaal voor jou! De route volg je namelijk aan de hand van het knooppuntensysteem, waardoor je bijna niet kunt verdwalen. Dit systeem wordt vaak gebruikt om wandel- en fietspaden aan te duiden, maar kun je ook volgen als je gaat skeeleren. Deze route bestaat uit twee delen en kun je ook los van elkaar doen. Iedere route is dan ongeveer 9 kilometer lang. Ga naar het startpunt bij Paviljoen Krabbeplas (knooppunt 74) ga richting knooppunt 71. Vanaf hier vervolg je je weg naar knooppunt 39, 34, 33, 66, 39 en 41. Volg dezelfde route terug om weer bij knooppunt 71 uit te komen.

Nog geen skates in huis? Of zijn je oude aan vervanging toe? Shop via onderstaande button jouw nieuwe skeelers!

Tips en veiligheid

Skaten is een sport waar je relatief weinig spullen voor hoeft aan te schaffen. Vanzelfsprekend heb je skeelers en bescherming nodig, maar waar moet je nog meer aan denken voordat je je skates ombindt?

Bescherming

Het ziet er misschien niet heel charmant uit, maar het is wel belangrijk om je hoofd, polsen, knieën en ellebogen te beschermen met de juiste middelen. Heb je nog geen skeelerbescherming in huis? Bekijk dan hier onze skatehelmen en beschermingssets.

Rugzak

Ga je een langere tocht maken? Dan is het fijn om een rugzakje met wat eten en een flesje water mee te nemen. Zeker nu de restaurants beperkt open zijn, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan.

Telefoon

Onderweg is een opgeladen telefoon geen overbodige luxe. Handig om de route te volgen, of om een muziekje te luisteren als je in je eentje gaat skaten. Tip: met een telefoonarmband houd je jouw smartphone eenvoudig bij de hand!

Kleding

Wat trek je aan? Je gaat bewegen en krijgt het warm. Kies dus voor kleding waar je goed in kunt bewegen en wat goed ventileert. De meeste hardloopkleding is daarom geschikt, of een sportlegging met een sportshirtje. Ook is het handig om laagjes te dragen, zodat je iets kunt uittrekken als je het warm krijgt.

Sokken

Lange sportsokken bevorderen het draagcomfort van je skates en zakken niet af. Wel zo fijn!


Hi, mijn naam is Roos (23) en na mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen ben ik begonnen op de E-commerce afdeling van Perrysport. Ik hou van sport! Van tennis tot hardlopen of een (thuis)workout. Je kunt mij voor alle sporten optrommelen om mee te doen. Maar ook met een wandeling of een drankje op het terras maak je mij heel gelukkig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.