11 manieren om een Buff® te dragen

Wist je dat een Buff® een multifunctioneel accessoire is en dat je die op heel veel verschillende manieren kan dragen? Dat komt goed uit, want nu het weer wat kouder wordt is een Buff een ideale toevoeging aan je outfit. In dit blog vertel ik je wat een Buff is en laat ik 11 verschillende manieren zien waarop je een Buff kan dragen.

Wat is een Buff®?

Een Buff® is een naadloze doek die jou de mogelijkheid biedt om je op meerdere manieren te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat een Buff niet altijd een Buff® is. Buff® is een merk. De Buff® is een accessoire wat veel na wordt gemaakt, veel namaak-buffs zijn lang niet zo goed als de echte Buff. Buff heeft namelijk meerdere lijnen, elk met een ander doel. Verschillende lijnen van Buff® zijn:

 • Thermonet
 • Polar
 • Mountain collection
 • Original
 • Coolnet UV+
 • Merino wool
 • Insect shield
 • Reflective

Elke Buff® bevat zoals je hierboven kan zien verschillende eigenschappen met verschillende doelen.

Het merk Buff® verkoopt ook nog andere accessoires. Bijvoorbeeld, mutsen, petten en hoofdbanden. Je ziet dat Buff® een groot assortiment heeft. Daarnaast kan je de Buff ook op erg veel verschillende manieren dragen en dat is wat ik je nu ga laten zien.

1. Bandana

De bandana, wie kent hem niet, functioneel en daarbij ook nog superhip. Om de Buff® als een bandana te dragen vouw je hem op tot je nog ongeveer een strook van drie tot vijf centimeter over hebt. Een bandana en een haarband lijken veel op elkaar. Het verschil is dat je een bandana wat horizontaler op je hoofd draagt dan een haarband. Wanneer je wat langer haar hebt draag je de bandana over je haar heen in plaats van er onder.

Je kan de Buff® ook over je oren dragen, dan blijven die ook lekker warm.

2. Scrunchie

Zoals ik al eerder vertelde is de Buff® een multifunctioneel accessoire. Een populair accessoire is de scrunchie. Geschikt om als haarelastiekje te dragen, of als sieraad om je pols. De Buff® kan ook als scrunchie gebruikt worden. Vouw hem net als bij de bandana op en wikkel hem dan in twee of drie slagen om je haar heen. Super handig wanneer je zat bent van al dat rond waaiende haar.

scrunchie-vrouw-bos

2. Zweetbandje

Toch los haar of geen haarelastiekje nodig? Draag de Buff® om je pols heen. Het ziet er leuk uit en daarbij ook te gebruiken als zweetbandje, handig voor wanneer je aan het sporten bent of een hike maakt.

4. Hoofdband

Eerder noemde ik de bandana en dat deze heel erg lijkt op de hoofdband. In vergelijking met de bandana draag je de hoofdband schuin op je hoofd en gaat hij eigenlijk altijd over je oren heen. Wanneer je wat langer haar hebt draag je de hoofdband onder je haar in plaats van er overheen.

Zo kan je tijdens een activiteit je Buff® dus op verschillende manieren gebruiken. Zowel voor de bandana, de scrunchie, het zweetbandje als de hoofdband begint het bij het opvouwen tot een strook.

buff-hoofdband

5. Sjaal

Een veel gedragen accessoire in de winter is de sjaal. Wikkel hem om je nek, stop hem onder je jas en je bent klaar om het koude weer te trotseren. De Buff® kan je ook als sjaal dragen, dit is al helemaal lekker wanneer je een variant hebt met fleece.

buff-sjaal

6 en 7. Sjaal en masker

De Buff® is zo multifunctioneel, omdat je gemakkelijk meerdere delen van je lichaam er mee kan bedekken, zonder dat je moeilijk hoeft te doen. Zo kan je wanneer je de Buff als sjaal draagt hem ook omhoog trekken tot over je neus. Dit is bijvoorbeeld erg lekker wanneer het hard waait of wanneer je op wintersport bent!

8 en 9. Masker en capuchon

Hierboven benoem ik dat je met de Buff® makkelijk meerdere delen van je lichaam kan bedekken. Een Buff® is erg rekbaar en lang genoeg om hem ook nog over je hoofd heen te trekken. Op de foto hieronder kan je zien dat ik de Buff als sjaal draag, maar hem daarbij ook als capuchon en masker heb. Dit kan op twee manieren. Op de eerste foto heb ik de Buff® een klein beetje omgeslagen waardoor hij zichzelf overlapt, dit geeft een erg comfortabel draag gevoel. Op de tweede foto heb ik de Buff® vanaf onder over mijn neus getrokken. Ook dit is erg fijn, maar de Buff® zakt zo wel wat sneller naar beneden.

buff-capuchon

9 en 10. Sjaal en capuchon

Sjaal en capuchon De Buff® is fijn om je gezicht, hoofd en nek mee warm te houden. Deze manier zorgt er voor dat je nek en hoofd lekker warm blijft. Trek hem gemakkelijk vanaf je nek over je hoofd heen en je bent klaar om te gaan.

11. Muts

De Buff® is ook makkelijk te transformeren tot een muts. Zet hem binnenstebuiten op je hoofd, draai de overige stof rond en trek het daarna over het deel wat al op je hoofd zit. Het draaien van de overige stof zorgt ervoor dat wanneer je de Buff® over je hoofd trekt de bovenkant gesloten is. Omdat je een dubbele laag hebt is het extra warm!

Natuurlijk kan het ook nog makkelijker. Trek de Buff® simpel weg over je hoofd en laat de overige stof hangen. Op de tweede foto zie je het resultaat. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je haar in de Buff te doen. Meerdere wegen leiden naar Rome!

buff-muts

Je hebt nu 11 manieren gezien waarop je een Buff® kan dragen. Belangrijk om te weten is dat de Buff niet geschikt is om als mondkapje te dragen, er zit geen filter in, daarom zal hij jou of een ander niet beschermen. Wel helpt de Buff jou de koude dagen door en dat kan op heel veel verschillende manieren.

 • Bandana
 • Scrunchie
 • Zweetbandje
 • Hoofdband
 • Sjaal
 • Sjaal en masker
 • Twee manieren voor een masker en capuchon
 • Sjaal en capuchon
 • Twee manieren voor een muts

De Buff®, een multifunctioneel accessoire met een tal van mogelijkheden. Waarschijnlijk nog heel veel meer dan de bovenstaande 11. Deel vooral jouw draagtips in de comments! Kijk voor deze Buff en nog vele anderen bij Perry.


juia-meijer

Mijn naam is Jula Meijer, flex medewerker bij Perry. Ik ben 23 jaar en zit in mijn laatste jaar van de Academie Lichamelijke Opvoeding. In mijn vrije tijd volleybal ik, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, ben ik druk bezig met het creëren van een urban jungle en hou ik er ook van om lekker op de bank te zitten met een filmpje.

Een gedachte over “11 manieren om een Buff® te dragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *